دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

موافقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تأسیس ۸ رآکتور هسته‌ای در عراق

رئیس سازمان کنترل مواد پرتوزای عراق از موافقت آژانس بین المللی انرژی اتمی با تأسیس هشت رآکتور هسته‌ای در این کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 07
کد خبر: ۱۵۸۰۶۲

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از فرات نیوز، کمال حسین لطیف، رئیس سازمان کنترل مواد پرتوزای عراق گفت: ما پروژه کاملی را برای تولید برق از طریق انرژی هسته‌ای آماده کرده‌ایم. ابتدا هشت رآکتور هسته‌ای را احداث خواهیم کرد که ۸۰۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند که معادل ۲۵ درصد نیاز عراق است. ما هنوز در مراحل اولیه هستیم و منتظر تصمیم دولت در این باره هستیم.

ایلیا بولوف، مشاور اقتصادی سفارت روسیه در عراق شنبه اعلام کرد که عراق و روسیه به زودی یادداشت تفاهمی را درباره استفاده از تکنولوژی هسته‌ای امضا می‌کنند.

اما حسین لطیف اعلام کرد که تاکنون هیچ توافقی برای شراکت با هیچ کشوری جهت تأسیس رآکتور هسته‌ای صورت نگرفته است و باید دولت درباره گام‌های بعدی تصمیم بگیرد.

وی گفت: مناطقی که رآکتورهای هسته‌ای در آنجا تأسیس خواهد شد، مشخص شده است. عراق توافق‌هایی را با تعدادی از شرکت‌ها برای تولید برق از طریق انرژی خورشیدی امضا کرده است. عراق تا سال ۲۰۲۵ می‌تواند ۳۰۰۰ مگاوات برق را از طریق انرژی خورشیدی تولید کند.

از سال ۲۰۰۳ عراق حدود ۸۰ میلیارد دلار برای ارتقای برق هزینه کرده است و در حال حاضر ۲۴ هزار مگاوات انرژی تولید می‌کند. در حال حاضر کشور به ۳۲ هزار مگاوات برای رفع نیاز برق خود نیاز دارد.

کمال لطیف گفت: قرار است تا سال ۲۰۳۰ تأسیس این رآکتورها به پایان برسد و احتمالا تولید برق آن‌ها بین هشت تا ۱۰ هزار مگاوات باشد که می‌تواند ۱۴ تا ۲۵ درصد برقی را که عراق به آن نیاز دارد، تأمین کند.

وی گفت: می‌دانم که اقلیم کردستان عراق برق را از طریق انرژی خورشیدی تولید می‌کند. امیدواریم اقلیم کردستان بتواند اقداماتی را در این زمینه اتخاذ کند. من به اقلیم کردستان سفر کرده‌ام. آنجا به ویژه در اربیل اماکن خوبی برای این اقدامات وجود دارد./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار